Noví eurokomisaři dostanou cenné rady před slyšeními v parlamentu

V Bruselu se sejde celá nová Evropská komise. Tedy sedmadvacet kandidátů na posty eurokomisařů. Je to poslední koordinační setkání před takzvaným ,grilováním' členů nové Komise v Evropském parlamentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská komise

Evropská komise | Foto: Magdaléna Trusinová

To se odehraje v příštích čtrnácti dnech v Bruselu a ve Štrasburku. Dnes mají eurokomisaři také poslední možnost vyměnit si zkušenosti, než se europoslancům představí.

Na semináři a pracovním obědě se sejde celé sedmadvacetičlenné kolegium Komise. Třináct eurokomisařů už působilo v současném sboru Josého Barrosa. Ti mohou poradit druhé polovině nově nominovaných kandidátů, pro které bude slyšení před členy parlamentních výborů novinkou.

Na českého zástupce - Štefana Füleho, který má zastávat portfolio rozšíření a politiky sousedství čekají poslanci z výboru pro zahraniční věci. Předstoupí před ně v úterý 12. ledna odpoledne.

Slovenského kandidáta Maroše Šefčoviče budou o týden později svými otázkami trápit poslanci z výboru pro ústavní záležitosti a výboru pro rozpočtovou kontrolu. Má být totiž místopředsedou Komise pro vztahy mezi institucemi a administrativu.

Pavel Novák, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme