Z bývalého vojenského prostoru Ralsko - Vrchbělá se stane sportovně rekreační areál

8. leden 2010

Středočeský kraj chce na ploše 102 hektarů postupně vybudovat největší in-line dráhu v České republice, rozsáhlou síť cyklostezek či stezky pro jízdu na koních a motokárách. Co na rozsáhlý projekt říkají občané a vedení města Bělá pod Bezdězem, které bezprostředně s bývalým vojenským prostorem sousedí, zjišťovala redaktorka Jana Huzilová.

Středočeský kraj by své odvážné představy o využití této oblasti chtěl realizovat do dvou až tří let. Projekt za nejméně sto miliónů korun má být z velké části financován z evropských peněz. Místa, kde kdysi duněly motory tanků sovětské armády by měla patřit v budoucnu k odpočinku a rekreačnímu sportu.

Někdejší vojenský výcvikový prostor Ralsko - Vrchbělá se má totiž stát parkem volnočasových aktivit, lákající sportovce i turisty nejen z Mladoboleslavska, ale také Kolínska, Mělnicka a rovněž z Prahy.

Podle odsouhlaseného projektu má v této lokalitě za Bělou pod Bezdězem na Mladoboleslavsku vyrůst nejen sportovní areál s největší in-line dráhou ale zázemí zde najdou restaurace a turistické ubytovny, kemp, vzdělávací centrum, letní scéna, golfové hřiště a krytá hala. Kraj nyní připravuje potřebnou dokumentaci k projektu. Na jeho zhotovitele pak vypíše výběrové řízení.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio