Servisní organizaci havířovského hokeje zřejmě prověří policie

V Havířově skončil prvoligový hokej. Rozhodli o tom zástupci zadluženého sportovního klubu. Sobotní zápas s Hradcem Králové už tak hokejisté neodehrají. Havířovský hokejový klub chce navíc podat trestní oznámení na svou servisní organizaci Havířovská hokejová, nad kterou visí hrozba konkurzu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na tréninku

Na tréninku | Foto: HC Havířov

Největším sponzorem týmu je přitom radnice, která mu za uplynulých deset let dala více než sto dvacet miliónů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Urban byl hostem pořadu Stalo se dnes.

V době, kdy manažeři klubu rozhodli, že tým v první lize končí, hráči na ledě zimního stadionu ještě trénovali. Už několik měsíců ale nedostali zaplaceno, jako třeba útočník Adam Červenka.

"Musím brát peníze od jiných lidí a stále dlužím víc a víc," řekl Červenka. Po poledni manažeři klubu zveřejnili své rozhodnutí - v Havířově končí první liga. Tým už nemá peníze, aby hrál utkání této úrovně.

"Už nemáme dál finanční prostředky na to, abychom platili hráčům, autobusy, rozhodčí, pořadatelskou službu," potvrdil prezident klubu Ivo Peštuka.

Problémy souvisí se dluhy servisní organizaci Havířovská hokejová, nad kterou visí hrozba konkurzu. Společnost neplatila firmám, dluží na daních i zdravotním pojištění.

"V Havířově byly určité problémy, ale ty jsou i v jiných klubech. Nevěděli jsme ale, že jsou v takovém rozsahu," přiznal generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

Podobně katastrofický scénář nicméně u dalších klubů nepředpokládá. "Ale stejně jako firmy, i hokejové kluby mají ekonomické problémy," řekl Urban.

Andrea Brtníková, Alice Kottová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme