Motoristé i chodci musejí být bdělí

O sněžení jsme sice věděli dopředu, ale i tak některé regiony překvapilo. Odpovídá tomu i situace na silnicích. Některé silnice jsou uzavřené například na Olomoucku, kde podle našich informací zasahuje i armáda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněhová přeháňka. Ilustrační foto.

Sněhová přeháňka. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Problémy se sněhem začaly na železnici kolem Brna a zpoždění spojů hlásila i severní Morava. Sníh teď padá hlavně v Čechách, na východě Moravy a Slezska se k němu přidal mrznoucí déšť.

Silné sněžení se nevyhnulo ani Středočeskému kraji. Do rána místy napadlo až 25 centimetrů sněhu. Na některých silnicích se tvoří závěje a sněhové jazyky. Dálnice D1 byla na 29 kilometru několik hodin neprůjezdná. Sníh tam komplikuje i autobusovou a železniční dopravu.

Nový sníh komplikuje život i lidem v oblasti Podještědí. V Jítravě a Zdislavě jsou na silnicích závěje - uvízl tam dokonce i pluh a sypač libereckých silničářů.

Opatrnost i v Praze

Intenzivní sněžení doprovázené silným nárazovým větrem komplikuje řidičům jízdu na silnicích v Královéhradeckém kraji. Na všech cestách leží vrstva nového sněhu, místy se tvoří sněhové jazyky a závěje. Některé menší silnice jsou nesjízdné. Problémy jsou například v Orlických horách i u Náchoda, kde zapadly kamiony. V Hradci Králové na odklízení přívalů nového sněhu pracuje na 120 lidí. Podle Martina Komárka z technických služeb města, je v terénu veškerá technika.

I v Praze jsou silnice sjízdné jen s velkou opatrností, leží na nich většinou vrstva uježděného nebo rozbředlého sněhu. Večer se tvořily kolony v Barrandovském kopci, kde zůstaly stát kamiony. Bez zimní výbavy ani teď vůbec nevyjíždějte. Pražské chodníky uklízí už 24 hodin tisícovka lidí z Technických služeb.

Provoz na pražském ruzyňském letišti není výrazně omezen. Letadla nabírají maximálně dvouhodinové zpoždění - kvůli průběžnému odklízení sněhu z ranveje. Kvůli počasí byly zatím zrušeny dva lety - a to Curych-Praha a Praha-Budapešť.

Motoristé musejí dát pozor na sněhové jazyky a závěje, chodci by měli být opatrní na zasněžených a namrzlých chodnících.

Aktuální informace o dopravní situaci můžete zjišťovat na speciální stránce našeho webu.

Milan Kopp, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme