Kvůli sněhu se zřítily střechy na Chrudimsku a Kroměřížsku

Pod tíhou sněhu během soboty propadly dvě střechy. Ráno se zřítila část střechy průmyslové haly v obci Chrast na Chrudimsku, odpoledne pak spadla střecha budovy používané jako dílna a sklady místní restaurace v obci Zlobice na Kroměřížsku. Nikdo nebyl zraněn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sníh na střeše

sníh na střeše | Foto: Marián Vojtek

Šest zaměstnanců, kteří byli v budově průmyslové haly v obci Chrast na Chrudimsku, stačilo utéct. V hale se vyrábějí kovové součástky do různých strojů.

"Boční stěna se vychýlila pod tíhou sněhu na střeše," řekla Radiožurnálu Alena Cejpová z Hasičského záchranného sboru Pardubice

"Hasiči na místě zásahu vypnuli vodu, plyn a elektřinu. Jelikož hala hrozila zřícením, tak jsme povolali statika. Na místě zasahovaly profesionální jednotky z Chrudimi a dobrovolná jednotka z Chrasti," dodala.

Sedlová střecha domu v obci Zlobice na Kroměřížsku se odpoledne pod tíhou sněhu a ledu zřítila a částečně sjela na chodník i silnici. Zbytek se propadl dovnitř budovy a v jednom místě pronikl stropem až do prostor dílny.

Obdobný případ se stal v lednu 2006, kdy pod tíhou velkého množství sněhu nevydržela střecha ostravského supermarketu Lidl. Pád trosek tehdy lehce zranil jednu ženu.

Marika Táborská, Jakub Šídlo, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme