Doprava v v Moravskoslezském kraji je bez problémů

Husté sněžení a mráz vystřídala v Moravskoslezském kraji obleva a déšť. Srážky mohou v některých regionech namrzat. Zvýšenou opatrnost při jízdě doporučují řidičům silničáři na Opavsku. Náledí hrozí také na vedlejších cestách okresu Nový Jičín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda na silnici I/35.

Nehoda na silnici I/35. | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

Plnou sjízdnost vozovek hlásí silničáři na Bruntálsku, kteří už zprovoznili uzavřený úsek silnice II/370 za Tvrdkovem. Opatrnost při jízdě je však nezbytná, říká jejich dispečer Pavel Orság.

"Padal mrznoucí déšť, takže se tvořila ledovka. Venku jsme měli všechny sypače, průběžně se plužilo a sypalo. Nemáme už žádné uzavřené úseky, všechno je sjízdné se zvýšenou opatrností," dodává dispečer.

Tvorba ledovky je aktuální hlavně ve vyšších polohách, na Bruntálsku a na vedlejších komunikacích okresu Nový Jičín. Problémy mohou být také na Opavsku. "Každá cesta byla posypaná dvakrát, ale stále mrholí," potvrzuje dispečer silničářů Petr Kudela.

Hasiči v Moravskoslezském kraji během včerejška zasahovali ve třech desítkách případů, které souvisely se sněhem či náledím. Kromě zásahu při tragické nehodě v Karviné většinou vyprošťovali zapadlé automobily a odklízeli a shazovali sníh. Záchranáři ošetřili nejméně deset lidí, kteří se zranili pádem na ulici, a několik lyžařů.

Podle meteorologů vydrží stávající počasí s teplotami kolem nuly po celý dnešní den, jen odpoledne má déšť přecházet v sněžení. Situace se ale má změnit v noci, kdy se má výrazněji ochladit.

"Teploty na celém území klesnou pod bod mrazu, v pondělí ráno budou v rozmezí -2 až -5 °C. To znamená, že to, co je teď mokré, do rána zmrzne. Takže pozor na náledí," upozornil Tomáš Ostrožlík z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

František Tichý, Ivan Sekanina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme