Bedřichov žije Jizerskou padesátkou

Hotely, penziony i ubytovny v Bedřichově jsou plně obsazené. Důvodem je tradiční závod Jizerská padesátka, která se na Jablonecku právě běží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžování (ilustr. obr.)

Lyžování (ilustr. obr.) | Foto: Radana Schaeferová

Elitní běžci na lyžích se dnes budou škrábat na Alpe Cermis v Itálii při finále Tour de Ski. Ale také vjedou do stopy Jizerské padesátky. Vedle - či spíše kousek za - Stanislavem Řezáčem, Norem Alsgaardem nebo Estoncem Veerpalem budou zástupy lyžařů-amatérů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Starosta Bedřichova Petr Šmaus mluvil v Ranním interview Radiožurnálu o přípravách Jizterské padesátky

Ti všichni odstartují z Bedřichova a posléze tam většina z nich v pořádku dojede. V Ranním interview starosta Bedřichova Petr Šmaus řekl, že akce znamená pro město velkou propagaci i příliv hostů. "Závodníků, kteří tady spí, využívají služeb obce."

"Pronajímáme a dáváme k dispozici parkoviště, pozemky, po nichž vede trať závodu, ale také techniku a údržbu stopy," poznamenal Šmaus.

Připomněl, že v květnu uplyne 40 let od tragédie Expedice Peru 1970, při které zahynuli horolezci pod lavinou kamenů na Huascaránu. Právě horolezci jezdili Jizerskou padesátku, jako test své kondice. Proto jim chtějí v Bedřichově postavit pomník.

Milan Kopp, Daniela Pavlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme