Sníh třetí den komplikuje situaci na silnicích a železnici

Republika má za sebou těžký víkend. Život na mnoha místech ochromil sníh. Záchranáři ale hlásí jen lehké úrazy. Nejhůře dopadl třiasedmdesátiletý muž, na kterého u Chotilska ve středních Čechách spadl strom, když se snažil ze silnice odstranit další spadlé kmeny. Vrtulník ho převezl do pražské nemocnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sněhová  kalamita na Královéhradecku

sněhová kalamita na Královéhradecku | Zdroj: ČTK

Velké komplikace zažila železniční doprava. Vlaky se šest hodin nedostaly hlavním tahem na Slovensko. Provoz se tam podařilo obnovit v odpoledních hodinách.

Ve městech chodci bojovali s neuklizenými chodníky - letos poprvé je odpovědnost za ně na obcích.

Mrznoucí srážky a těžký sníh přidělaly práci energetikům. Bez proudu jsou desítky domácností na východě Čecha a v Moravskoslezském kraji.

Nejvíce výpadků hlásila ale jižní Morava, kde bez energie bylo skoro 15 tisíc lidí, hlavně na Hodonínsku, Znojemsku, nebo v okolí Brna. Příčinou bylo namrzání vedení a padání stromů pod tíhou sněhu.

Večer už na jižní Moravě elektřina fungovala ve všech domácnostech. Zbývá ale ještě obnovit dodávky asi třem stovkám domácností na Otrokovicku ve Zlínském kraji.

V Praze skončilo v podvečer zasedání krizového štábu. Tramvaje tady mají 20minutové zpoždění, protože koleje a výhybky jsou často zasypané.

Na silnicích je vrstva rozježděného sněhu. Do rána má v metropoli přibýt dalších několik centimetrů.

V Královéhradeckém kraji trvá kalamitní stav na Hradecku, Náchodsku a Rychnovsku, problémy na silnicích jsou také na severu Pardubického kraje. Na východě Čech intenzivně sněžilo i v neděli večer.

Aktuální informace o dopravní situaci můžete zjišťovat na speciální stránce našeho webu.

Na hlavním železničním tahu Praha - Kolín - Pardubice - Česká Třebová dochází ke zpoždění dálkových spojů kvůli zamrzání výhybek. Zpoždění ale nepřesahuje 30 až 40 minut.

S časovou rezervou několika desítek minut by měli cestující počítat i v pondělí ráno a to, zda jejich spoj pojede, si raději dopředu ověřit.

Jana Zemanová, Marika Táborská, Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme