Schůzka Klaus - Paroubek se odkládá. Šéf ČSSD uvízl na Slovensku

Poslední z novoročních schůzek prezidenta republiky s politiky se odkládá. Václav Klaus měl v pondělí poobědvat s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. Nesejde se ale s ním, protože šéf sociálních demokratů kvůli sněhové kalamitě musel odložit svůj návrat ze Slovenska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský hrad

Pražský hrad | Foto: Marián Vojtek

Schůzka se uskuteční v některém z pozdějších dnů. Setkání s Paroubkem mělo završit prezidentovy debaty s vrcholnými politiky o termínu sněmovních voleb a zvyšujícím se zadlužení země.

Hlava státu vše probrala už s premiérem Janem Fischerem, s předsedy obou komor parlamentu a s předsedou ODS Mirkem Topolánkem.

Klaus varoval, že nepodepíše zákony, které by dál zvýšily deficit rozpočtu. Volby chce až v posledních květnových dnech - politici by uvítali aspoň o týden dřívější termín.

Představitelé menších sněmovních stran podobné pozvání na Hrad nedostali.

Jana Zemanová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme