Mýto na Slovensku se pro zahraniční dopravce zjednoduší

Už tento týden by se měly zkrátit fronty kamionů na hraničních přechodech na Slovensko, které působí tamní nedokonalý mýtný systém. Jeho provozovatel společnost Skytoll umožní řidičům jednorázově zaplatit za průjezd Slovenska přímo na hranici. Řidiči tak nebudou potřebovat měřící palubní jednotku a odpadne mnohahodinové čekaní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamiony v koloně

Kamiony v koloně | Foto: Michal Schoffer

Jak Českému rozhlasu potvrdil generální ředitel společnosti Skytoll Matěj Okáli, v průběhu týdne by mělo být možné tzv. ticketing spustit, aby se předešlo dalším problémům na hraničních distribučních místech. "Bude to záležitostí pár minut, kdy dopravce přijde, zaplatí a dostane malý formulář", vysvětlil princip placení Matěj Okáli.

Slovenský premiér nebude jednat s dopravci

Slovenský premiér nebude jednat s dopravci, kteří blokují Bratislavu na protest proti mýtu. Řidiče sdružené ve Slovenské unii dopravců nepovažuje za partnery k diskusi. Přesto je ale vláda připravená k ústupkům.

Premiér naznačil, že může uvažovat o snížení spotřební daně na motorovou naftu, která patří k nejdražším v Evropské unie. Byl to jeho předvolební slib, který však zůstal na papíře.

Proto řidiči nevěří ani dalším slibům a chtějí vidět činy. Neuspěli ani vysocí státní úředníci, kteří je osobně přemlouvali k ukončení protestu.

Podle informací Českého rozhlasu chtějí dopravci rozšířit protest i do ostatních měst.

Milan Kopp, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme