Pod tíhou sněhu se na Novojičínsku propadla střecha

11. leden 2010

V Sedlnicích na Novojičínsku se pod tíhou sněhu propadla střecha zemědělského družstva. Nikdo nebyl zraněn. Na místě zasahují hasiči. Nápor sněhu podle nich nevydržela střecha o rozloze zhruba 20 na 60 metrů. Není vyloučeno, že celý objekt skončí v demolici.

Informaci o pádu střechy obdrželi hasiči před desátou hodinou. Na místě pak zasahovalo pět jednotek hasičů, kteří z trosek stavby následně vytáhli menší traktor, automobilový přívěs a několik dalších věcí.

"Hasiči zjistili, že v polovině budovy spadla ,pouze' střecha, ve druhé části střecha, strop i část zdiva objektu o půdorysu 60 x 20 metrů a výšce 7 metrů se sedlovou střechou z pálených tašek," popsal mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že výše škody není známá, protože tu hasiči stanovují pouze v případě požárů.

"Jde o první letošní větší pád střechy objektu v Moravskoslezském kraji. Už v sobotu se ale kvůli těžkému sněhu propadl v Ostravě-Hrabové přístřešek pro koně," dodal Kůdela.

Hasiči dnes také vydali varování před rizikem propadu dalších střech v kraji a vyzvali majitele a uživatele objektů k odklízení sněhu a ledu z "jejich" střech.

autor: tif
Spustit audio

Více z pořadu