Karlovarské minerální vody musí zaplatit pět milionů korun

Antimonopolní úřad udělil Karlovarským minerálním vodám pokutu pět milionů korun. Podle úřadu uzavíraly nedovolené dohody s distributory.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

minerální voda

minerální voda | Foto: Fotobanka stock.xchng

Firma ve smlouvách s distributory používala klauzuli o zákazu exportu a to podle šéfa úřadu Petra Rafaje mohlo vést k narušení hospodářské soutěže.

Už v průběhu správního řízení Karlovarské minerální vody s úřadem spolupracovaly a přestaly smlouvy používat. Antimonopolní úřad proto původně zvažovanou pokutu snížil o polovinu, což firma přijala.

Podle vedení společnosti klauzuli o zákazu exportu firma používala pro svou ochranu i ochranu obchodních partnerů. Karlovarské minerální vody už jednu pokutu v řádech milionů od Antimonopolního úřadu dostaly, a to v roce 2004.

Igor Maňour, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme