Vydavatelé na Slovensku poprvé v historii zažalovali premiéra

Jeden z nejsilnějších vydavatelů na slovenském mediálním trhu zažaloval premiéra Roberta Fica. Noviny tak poprvé vrací úder a žádají omluvu za premiérovy výroky, ve kterých přirovnal vydavatele k mafiánům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

slovenský premiér Róbert Fico

slovenský premiér Róbert Fico | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Ještě na konci roku svolal premiér mimořádnou tiskovou konferenci, na které oznámil, že se proti němu vydavatelé spikli. Obvinil je z tajné spolupráce a koordinace textů, které mají škodit vládě a především straně Směr.

Několikrát použil výraz mafiánské praktiky, avšak nepředložil žádný důkaz. Pouze to zdůvodnil tím, že stačí číst noviny a spiknutí je zřejmé.

Právě za označení bossové mafiánských odnoží požadují vydavatelé písemnou omluvu, o finanční náhradu neusilují. Je to vůbec poprvé, co na předsedu vlády podávají žalobu média.

Ľubomír Smatana, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme