Premiér se sejde s Topolánkem a Filipem

Tempo zadlužování Česka a nutnost šetřit - to je důvod schůzek premiéra Jana Fischera s předsedy stran, které mají ve sněmovně své kluby. Předseda vlády se už setkal s lidovci, zelenými a TOP 09. Dnes ho čeká jednání s předsedy ODS Mirkem Topolánkem a KSČM Vojtěchem Filipem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirek Topolánek, Jan Fischer

Mirek Topolánek, Jan Fischer | Foto: Tomáš Adamec

Návrhy, které by zvýšily výdaje rozpočtu, ve sněmovně prosazuje především levice. Premiér Fischer chce na politiky apelovat, aby přitom zvážili stav našich veřejných financí.

"Otevírání cesty ke zvýšení schodku státního rozpočtu na tento rok, notabene rozpočtu, který sněmovna schválila, považuji za velmi nebezpečné. A samozřejmě s potenciální hrozbou pro celou makroekonomickou rovnováhu, pro obnovení růstu, pro stav veřejných financí," uvedl premiér.

Schůzky s předsedy stran chce Jan Fischer ukončit tento týden. V pátek ho ještě čeká setkání s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem.

Václava Marešová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme