Sazka platila služební cesty do sídla svého šéfa Hušáka na Menorce

Generální ředitel Sazky Aleš Hušák má na ostrově Menorca sídlo s rozlohou téměř osmdesát hektarů. Zjistili to reportéři Českého rozhlasu, kteří pátrali po majetkových poměrech topmanagementu Sazky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velké sloupy u vjezdů na pozemky jsou pro Menorku typické. U vily Son Clariana jsou mohutnější a hned dvakrát

Velké sloupy u vjezdů na pozemky jsou pro Menorku typické. U vily Son Clariana jsou mohutnější a hned dvakrát | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

Aleš Hušák ve své luxusní usedlosti tráví celé léto. Pokud je nutné pracovní jednání, odehrává se přímo tam. A náklady za cesty platí Sazka. Přiznal to mluvčí společnosti Zdeněk Zikmund:

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Zikmund o hrazení cest

"Tam se jednalo o služební cesty, takže v tomto případě to hradí zaměstnavatel. Byly to případy, když například generální ředitel byl na dovolené a objevila se neodkladná nutnost, aby s ním někdo něco osobně projednal," uvedl Zikmund.

Mluvčí Sazky nicméně tvrdí, že společnost takto utratila pouze částky ve výši statisíců.

ČOV se zatím nevyjádřil

Jedním z akcionářů je Český olympijský výbor. Jeho místopředseda Jiří Kejval ve Stalo se dnes na zjištění, že Sazka platí služební cesty zaměstnanců a partnerů na Menorcu poznamenal, že k tomu není schopen se vyjádřit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Místopředseda ČOV Jiří Kejval ve Stalo se dnes ke kauze nezaujal definitivní stanovisko

"Jsou to informace, které jsem slyšel dnes," řekl Kejval. "Máme velmi málo informací, v podstatě z druhé ruky. Obecně zřejmě ten princip správný není, ale nejsem schopen se k tomu konkrétně vyjádřit."

Připomněl problém sportu s financováním. "Sazka je stále schopna generovat něco kolem miliardy zisk. Bohužel peníze jdou na splátky haly, nikoli do sportu," posteskl si Kejval.

Martin Dorazín, Jan Hrbáček, Ondřej Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme