BBC se prý musí radikálně změnit, aby přežila

Britská nevládní organizace Policy Exchange, která se zabývá hlavně problematikou volného trhu a médií, doporučuje, aby se BBC reformovala. Argumentuje tím, že má-li BBC jako médium veřejné služby v digitální éře přežít, musí se radikálně změnit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

BBC - logo stanice

BBC - logo stanice | Foto: BBC

A měla by prý dbát více o kvalitu než o poslechovost či sledovanost svých pořadů. Autorem zprávy je jeden z bývalých manažerů BBC Mark Oliver, který nyní působí i jako poradce vlády.

Ve zprávě s názvem Changing the Channel, v níž se věnuje budoucnosti britských médií i v širším kontextu, doporučuje BBC, aby omezila výdaje, anebo aby vláda privatizovala kanál Channel 4.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivan Kytka ve Světě o jedné Rádia Česko

Policy Exchange krom toho také BBC doporučuje, aby sport a zábavné pořady více přenechala komerčním médiím. Pomohlo by jí údajně také omezit výdaje za práva na sportovní přenosy a zábavné pořady pro diváky od šestnácti do 35 let věku.

Podle londýnského spolupracovníka Českého rozhlasu Ivana Kytky je tato zpráva součástí nepřetržité debaty o současném stavu televizního vysílání ve Velké Británii, do kterého přinesly velké změny digitalizace a rozvoj internetové televize.

Tyto dva faktory zcela změnily britský televizní trh a mění také postavení BBC, řekl Ivan Kytka v rozhovoru pro Rádio Česko.

Hlavní doporučení zprávy míří k tomu, aby BBC omezila řadu svých aktivit, například aby podstatně zredukovala svůj internetový servis a aby de facto snížila objem vysílaných programů na některých kanálech, které vznikly v souvislosti s digitalizací. Týká se to například programů BBC 3 a BBC 4.

Marika Táborská, Martina Mašková, Ivan Kytka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme