Jihomoravskému kraji se nelíbí chystaná směna pozemků v oboře Radějov

Jihomoravská ČSSD nesouhlasí s chystaným převodem pozemků v oboře Radějov. Z majetku Lesů České republiky by měly přejít do vlastnictví podnikatele Leoše Novotného. Usnesla se na tom krajská konference strany v Pustiměři na Vyškovsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravé stromy

Zdravé stromy | Foto: pennylanedesigns.com

Jihomoravský hejtman Michal Hašek směnu považuje za skrytou formu privatizace státních lesů, a proto vyzval ministra zemědělství Jakuba Šebestu, aby zastavil dokončení této transakce.

"Aby došlo k tomu, že bude okamžitě prokázána transparentnost rozhodovacích procesů, a to jak ve státním podniku Lesy ČR, tak na ministerstvu zemědělství. A že budou doloženy jednoznačné a nesporné doklady o tom, že při této transakci všichni, kteří rozhodují, chrání majetkové zájmy státu. A také, že tato transakce bude znamenat nějaký hospodářský přínos státnímu podniku Lesy České republiky," řekl Hašek.

Ministerstvo zemědělství, Lesy ČR i Leoš Novotný považují směnu za transparentní. Pro stát je prý výhodná, protože na pozemcích nabízených rodinou Novotných bude možné hospodařit lépe než v oboře, která je v chráněném území.

Vlasta Gajdošíková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme