Avatar získal Zlatý glóbus za nejlepší film

Snímek Avatar získal v Los Angeles Zlatý glóbus za nejlepší film. James Cameron, který film vytvořil a režíroval, pak obdržel cenu za nejlepší režii. Favorit 67. ročníku Zlatých glóbů, tragikomedie Lítám v tom, nakonec proměnila jen jednu ze šesti nominací. Zlaté glóby se považují za předzvěst Oscarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Avatar

Avatar | Foto: Bontonfilm

Pro režiséra snímku Avatar Jamese Camerona to byl velký večer. Zopakoval úspěch z roku 1998, kdy si odnesl stejné dvě ceny za za Titanic - tedy za nejlepší film a režii.

Nejlepší herecký výkon odvedli podle Asociace zahraničních zpravodajů v Hollywoodu Sandra Bullocková ve filmu Blind Side a Jeff Bridges jako country zpěvák ve snímku Crazy Heart - Bláznivé srdce.

Letošní ročník měl poprvé od roku 1995 moderátora, britského komika Rickyho Gervaise. Pořadatelé doufali, že by tímto krokem mohli k pořadu, kterému v poslední době klesala sledovanost, přitáhnout diváky.

Vít Pohanka, Lukáš Vincourek, Marek Matlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme