Ceny Thálie budou letos uděleny už po sedmnácté

Herecká asociace zveřejnila nominované umělce na Ceny Thálie 2009. Ty se každoročně udělují ve čtyřech kategoriích - v činohře, opeře, baletu a muzikálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo Na Fidlovačce - interiér

Divadlo Na Fidlovačce - interiér | Foto: Divadlo na Fidlovačce

Ve všech uvedených kategoriích se udělují za mimořádné jevištní výkony v inscenacích, jejichž premiéra se uskutečnila na české scéně v průběhu minulého roku.

Mezi nominovanými v nejsledovanější sekci - v činohře - jsou i například Andrea Černá za roli Máši ve Třech sestrách z Divadla Na Fidlovačce, Otakar Brousek ml. za roli Veršinina ve stejné inscenaci či Martin Pechlát za ztvárnění Goebbelse v inscenaci Goebbels/Baarová z Divadla Komedie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Divadelní publicista a herec Jaroslav Someš hovořil v Ozvěnách dne Radiožurnálu o nominacích na cenu Thálie

Jak řekl Radiožurnálu člen odborné poroty Jaroslav Someš, divadelní publicista a herec, rozhodování o nominacích je vždy těžké, ale zároveň krásné.

"V oboru činohry to bylo rozhodování velice krásné v jednom, že se letos podařilo opravdu, byť výhradně na pražských scénách, naplnit tu ideu, aby to byly výkony, které jsou nejen kvalitní, ale také v něčem přinášejí nový pohled a obohacují pohled třeba i na figury, které jsme zvyklé z jiných inscenací vídat běžně."

"To se třeba podařilo v případě inscenace Tří sester v pražském Divadle Na Fidlovačce v režii Juraje Deáka, kde takových výkonů a takových situací je hned několik," prohlásil Jaroslav Someš.

Marika Táborská, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme