Na Haiti odlétají humanitární pracovníci z Česka

Na Haiti nyní odlétá v rámci humanitární operace také dvoučlenný tým olomoucké Arcidiecézní charity. Mise, v rámci dalších zahraničních charit, by měla především sloužit koordinaci pomoci přímo na místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Provizorní stanové městěčko

Provizorní stanové městěčko | Foto: Pavel Polák

"Úkolem v prvních týdnech bude poskytnout pomoc. To znamená vodu, jídlo. Zajistit uspokojení základních potřeb lidí," říká Irena Klimková, vedoucí projektu Adopce na dálku, která se na cestu vydala také.

Tým se do Port-au-Prince dostane nejspíše přes Dominikánskou republiku. Na místě chce pomoci především s koordinací.

Přehrát

00:00 / 00:00

Irena Klimková v Poledních ozvěnách dne.

Přestože je na Haiti bezpečnostní situace velice špatná, ochranu zatím podle Klimkové humanitární pracovníci nepotřebovali. "Nicméně v okamžiku, kdy by to potřeba bylo, tak to samozřejmě budeme řešit," podotýká humanitární pracovnice.

Poté by se pomoc olomoucké Arcidiecézní charity mohla zaměřit například na zakládání sirotčinců nebo stavení přístřeší pro lidi. Vše se ale ukáže až podle potřeb přímo na místě.

Alice Kottová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme