,Prosím nevkládat trhaviny'. Mohou si nalepit Slováci na kufry

Na jedné straně velký průšvih, na druhé straně důvod k recesi. To je případ Slovenska a policejního pokusu s trhavinou, kterou vyvezl do Irska nic netušící cestující. Zřejmě se to už opakovat nebude i díky malé legraci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

na palubě letadla

na palubě letadla | Foto: Milan Kopp

"Naše policie si z občanů udělala cvičné terče," glosuje slovenský karikaturista Martin Šútovec operaci, při níž policisté na letišti v Popradu vložili v rámci cvičení vzorek trhaviny do zavazadla pasažéra. Pak na ni zapomněli a Slovák, který pracuje v Irsku, převezl zakázaný artikl do Dublinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karikaturista Martin Šútovec v Poledních ozvěnách dne.

Irové si stěžovali, že je Slováci na nedopatření upozornili pozdě. Kvůli mezinárodní aféře poté přišel o místo šéf pohraniční a cizinecké policie. Dnes se ke kauze s nadsázkou vrací slovenský deník Sme.

K celému nákladu přiložil nálepky s nápisy ,Prosím nevkládat trhaviny' nebo ,Nebezpečí! Zavazadlo zkontrolovala slovenská policie!'. A to i v anglické verzi. Autorem nálepek je právě Martin ,Shooty' Šútovec.

"Nevím, jestli bude mít někdo odvahu si to nalepit. Netuším. Ale myslím si, že to vyvolalo vlnu zábavy," říká Šútovec. Nálepky prý nemohly nikoho pobouřit. "Kromě pana ministra a policejního prezidenta," podotýká.

Alice Kottová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme