STEM: Volby by vyhrála ČSSD před ODS, třetí by byli komunisté

Propad ODS naopak víc sněmovních křesel pro sociální demokraty. Tak vypadá aktuální volební model podle Střediska empirických výzkumů. Pokud by se volby konaly nyní nejvíc mandátů by podle STEMU získala ČSSD - osmdesát tři, ODS pak padesát devět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Statistika

Statistika | Foto: Filip Rožánek

Průzkum agentury STEM přisuzuje občanským demokratům vůbec nejhorší výsledek od listopadu 2008. Podle něj by ji volilo necelých 27 procent voličů. Sociální demokracii by podle agentury STEM volilo 28, 7 procenta voličů.

Kromě ČSSD by si podle volebního modelu polepšili i komunisté - volilo by je 11 procent lidí a v dolní komoře by tak získali 32 křesel. Straně TOP 09 by dalo hlas skoro 8,5 procenta voličů.

Lidovci by se pohybovali kolem pětiprocentní hranice potřebné pro vstup do Poslanecké sněmovny. Pod nimi by byli zelení.

ČSSD označily za vítěze i prosincové průzkumy agentury Median a Centra pro výzkum veřejného mínění. Podle Medianu by sociální demokraté získali více než 29 procent. Druhou ODS by volilo 23,5 procenta a třetí KSČM téměř 16 procent dotázaných.

Podle prosincového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění /CVVM/ by volby vyhrála ČSSD s 23 procenty hlasů, druhá by byla ODS s 16 procenty a třetí by byla strana TOP 09 s 9 procenty.

Václava Marešová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme