Václav Klaus vydává knihu o globálním oteplování také v arabštině

Arabština je dalším jazykem, ve kterém vyjde kniha prezidenta Václava Klause ,Modrá, nikoli zelená planeta.' Český rozhlas to zjistil od egyptských zdrojů a potvrdil to i Hrad. Klaus pojede v únoru do Káhiry. Setká se s egyptským prezidentem Husním Mubarakem, účastní se ekonomického fóra a otevře největší výstavní salon automobilky Škoda na Blízkém východě. Prezentace kontroverzní knihy ale bude na programu také.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Klaus,

Václav Klaus, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Václav Klaus může v první fázi počítat s dvěma tisíci arabských výtisků své knihy. Právě takový náklad chystá prestižní nakladatelství Dár aš-Šorúk. Jak tato káhirská společnost potvrdila Českému rozhlasu, knihu chce dodávat také na trhy dalších arabských zemí.

Titul ,Modrá, nikoli zelená planeta' už dříve vyšel kromě češtiny také ve dvanácti dalších jazycích od angličtiny až po albánštinu. Klaus v knize zpochybňuje teorii o lidském vlivu na globální oteplování Země. Kritici textu vyčítají stejný prohřešek, jaký prezident přisuzuje ekologickým aktivistům, tedy překrucování skutečnosti a demagogii.

Břetislav Tureček, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme