Václav Havel je zneklidněn situací na pražském magistrátu

Bývalého prezidenta Václava Havla zneklidňuje situace v Praze. Vadí mu určité stavby, bezkoncepčnost vývoje města i poměry na magistrátu. Za zvlášť znepokojující Havel pokládá zvláštní prorůstání veřejné správy s byznysem, se zájmy jednotlivých podnikatelských skupin a míra sofistikované korupce, která se často, jak řekl bývalý prezident, v těchto vztazích vyskytuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Havel (Forum 2000)

Václav Havel (Forum 2000) | Foto: Tomáš Adamec

Václav Havel připomněl i odchod dvou opozičních radních, Petra Štěpánka za Stranu zelených a evropské demokratky Markéty Reedové:

"Snad obecně známým projevem je vystrnadění dvou opozičních členů z rady města. Zdá se, že v Praze zvítězil princip jedné vedoucí strany a to je nebezpečné. Ti, kteří rozhodují nejvíc, potřebují nejvíce nastavené zrcadlo, to je základem demokracie. A likvidovat toto zrcadlo, je cesta do pekel."

Přehrát

00:00 / 00:00

Václav Havel je zneklidněn situací na pražském magistrátu.

Václav Havel dnes diskutoval o poměrech na pražském magistrátu jak s oběma bývalými opozičními radními, tak se zastupitelkami Janou Ryšlinkovou z Evropské demokratické strany a Petrou Kolínskou ze Strany zelených.

Vede i jiná jednání, která ale nechce medializovat. Dříve či později prý Václav Havel nalezne způsob, jak své obavy o Prahu sdělit i zástupcům ODS.

Na vyjádření vedení pražského magistrátu zatím čekáme.

Věra Pfeifferová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme