Putin nařídil ekonomickou obnovu Severního Kavkazu

Ruský premiér vyzval k ekonomické obnově Severního Kavkazu. Vladimir Putin nařídil novému vyslanci Kremlu v nejneklidnějším regionu Ruska, aby zlepšil životní standard obyvatel prostřednictvím nových pracovních míst.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladiimír Putin

Vladiimír Putin | Foto: Jiří Hošek

Po letech neúspěšné snahy nastolit stabilitu na Severním Kavkaze především s pomocí bezpečnostních složek, Kreml signalizuje nový přístup.

Ruský prezident seskupil nejproblematičtější republiky do nového regionu, do jeho čela jmenoval speciálního vyslance Alexandra Chloponina.

Toho nyní ruský premiér Vladimir Putin vyzval k vytvoření lepších životních podmínek a především odstranění nezaměstnanosti.

K tomu by podle ruského premiéra měl přispět vznik zvláštních ekonomických zón, které by do problematického regionu přilákaly investory.

Situace na Severním Kavkaze zůstává velmi napjatá. Zejména v Dagestánu a Ingušsku roste počet útoků a pumových atentátů na policisty a úředníky.

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme