Karlovy Vary chtějí stavět podzemní garáže, odpůrce se bojí ohrožení pramenů

Karlovy Vary chtějí postavit krytá garážová stání přímo v centru lázeňské zóny města. Podzemní parkoviště by měl soukromý investor vybudovat nedaleko léčivých pramenů. A právě toho se část lidí začíná bát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolonáda v Karlových Varech

Kolonáda v Karlových Varech | Foto: Pavel Kudrna | Zdroj: Český rozhlas

Přímo v centru Karlových Varů vyvěrají desítky termálních pramenů. Právě proto je lázeňské území velmi rizikovou, ale hlavně ostře sledovanou chráněnou zónou.

Přehrát

00:00 / 00:00

O chystanou stavbu podzemních garáží v Karlových Varech se zajímal redaktor ČRo Zdeněk Trnka

Přímo vedle secesního městského divadla plánuje radnice vybudovat jednopodlažní podzemní garáže. Zatím prý ale není nic jisté.

"Lokalita Divadelního náměstí musí být prověřena příslušnými odborníky a pak se ukáže," vysvětluje náměstek karlovarského primátora Petr Keřka.

Podle něho nejsou přehnané obavy namístě. V bavorské Baden Badenu prý podobný garážový dům funguje také. "Je přesně postavený vedle vývěrů teplých pramenů a žádné prameny neohrozil," argumentuje náměstek.

Ať už odborníci nové garáže v centru lázeňského města povolí, nebo ne, stavba bude mít kvůli možnému ohrožení léčivých vod zanícené odpůrce.

Zdeněk Trnka, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme