Do soutěže na sanaci nebezpečné skládky se přihlásily 4 firmy

Vedení státního podniku Diamo ve Stráži pod Ralskem otevřelo dnes obálky s cenovými nabídkami na likvidaci nebezpečné skládky v Pozďátkách na Vysočině. Do soutěže se přihlásily celkem čtyři firmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skládka odpadu

Skládka odpadu | Foto: Pozďátky bez jedů

Příjem obálek skončil dnes ráno v devět hodin. "Teď se týden bude posuzovat, zda splnily všechna předepsaná kritéria," řekl ředitel státního podniku Diamo Jiří Ješ.

Konečný verdikt padne nejpozději do poloviny února. "Komise zasedne za týden a pravděpodobně rozhodne po dalším týdnu. Není pak problém, abych hned jejich rozhodnutí potvrdil a podepsal," dodal Ješ.

Celý projekt financuje z 90 procent Evropská unie a zbytek doplatí stát. Původní cena projektu je 530 milionů korun. Nabídky jednotlivých účastníků zůstávají až do konečného rozhodnutí tajné.

Skládka v Pozďátkách je mimo provoz od roku 1997. V současné době má objem téměř 20 tisíc metrů krychlových odpadu. Nachází se tady téměř 300 druhů odpadů a nejvážnějším problémem bude likvidace kyselých odpadů, kterých je na místě téměř 10 tun.

Katarína Brezovská, Ivana Schoffelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme