Prezident na Hradě přijme Miloše Zemana

Václav Klaus a Miloš Zeman se dnes sejdou na společném jednání. Prezident totiž lídra Strany práv občanů přijme a svého někdejšího politického rivala přijme na Pražském hradě. Téma schůzky není známé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Zeman na besedě Strany práv občanů

Miloš Zeman na besedě Strany práv občanů | Foto: Tomáš Adamec

O setkání s Milošem Zemanem prezident bez bližších podrobností informoval na svých internetových stránkách.

Přehrát

00:00 / 00:00

O schůzce Miloše Zemana s prezidentem Václavem Klausem mluvil na Rádiu Česko politolog Jan Kubáček.

Předpokládá se, že řeč by se mohla stočit na dopady ekonomické krize, o kterých Klaus mluvil už dříve i s dalšími politiky, nebo na aktuální politickou situaci.

Václav Klaus i Miloš Zeman dodnes patří k výrazným osobnostem české politiky. V minulosti oba politici zažili řadu vzájemných střetů.

Do paměti se ale dostal rok 1998, kdy společně uzavřeli takzvanou opoziční smlouvu. Ta umožnila vznik menšinové vlády sociální demokracie a ODS zaručila podíl na moci. Zeman se stal tehdy premiérem, Klaus předsedou sněmovny.

Proti sobě se znovu postavili v prezidentské volbě v roce 2003. Miloš Zeman se po neúspěchu v posledních letech stáhl do politického důchodu, aktuální dění ale často komentoval.

Loni bývalý premiér a předseda sociální demokracie ohlásil návrat do aktivní politiky. Založil Stranu práv občanů, se kterou se teď připravuje na květnové volby do Poslanecké sněmovny. Zaměřit se chce hlavně na lidi, kteří jsou nespokojení se současnou politikou. Ustavující sjezd strana plánuje na začátek března.

Prezident Václav Klaus se už po Novém roce sešel například s šéfem ODS Mirkem Topolánkem a předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem, z menších stran ale na Pražský hrad nikoho nepozval.

Veronika Malá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme