Odpůrci rekonstrukce Karlova mostu v Praze budou demonstrovat

Za citlivou rekonstrukci Karlova mostu chce dnes v Praze demonstrovat Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví. Podle jejích představitelů se Karlův most opravuje jako jakýkoliv silniční most, a to je špatně. Požadují proto zastavení současné rekonstrukce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlův most

Karlův most | Foto: Jan Rosenauer

Zástupci asociace očekávají, že by se na akci mohlo sejít přibližně 100 lidí. Demonstranty přijdou podpořit i známé osobnosti, účast přislíbila například dokumentaristka Olga Sommerová.

Podle viceprezidenta Asociace sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví Martina Kadrmana by se oprava mostu měla dělat mnohem citlivějším způsobem.

"Měl být proveden stavebně historický průzkum, který říká, jaké má most hodnoty. Protože toto nebylo nikdy učiněno, tak bohužel se opravuje takovým způsobem, že ani dělníci, ani stavební firma, která na tom pracuje, neví, co mají v rukách a s čím pracují."

"My požadujeme provedení stavebně historického průzkumu, požadujeme účast renomovaných restaurátorů a požadujeme, aby firma, která bude provádět rekonstrukci, mohla dokladovat podobnou činnost i v jiných případech," řekl Kadrman Radiožurnálu.

Kromě zastavení rekonstrukce chtějí demonstrující požadovat i odvolání ředitele odboru památkové péče pražského magistrátu Jana Kněžínka.

Marika Táborská, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme