Bursík nařkl Fischerovu vládu z korupce. Premiér žádá omluvu

Záporné stanovisko vlády k novele horního zákona naznačuje korupční jednání, řekl poslanec Martin Bursík. Premiér Jan Fischer od něho žádá veřejnou omluvu. Bursíkova slova jsou podle premiéra za hranicí slušnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Bursík

Martin Bursík | Foto: Marián Vojtek

Zelení totiž ve sněmovně chtějí prosadit poslaneckou verzi horního zákona. Původní vládní normu, která by ve veřejném zájmu umožnila odpis zásob uhlí, Fischerův kabinet na návrh ministerstva průmyslu a obchodu stáhl.

Mohla by podle Tošovského úřadu v hudoucnu ohrozit plnění státní energetické koncepce, která s těmito rezervami počítá.

Expředseda Strany zelených Martin Bursík proto využil své poslanecké imunity a na plénu sněmovny řekl, co si o tomto kroku vlády myslí:

"Princip, kdy se vláda odkazuje ve svém negativním stanovisku na doposud neexistující dokumenty, je formálně právně vadný," uvedl Bursík. Kabinet podle něho podlehl lobbistickému tlaku uhelných společností.

"Zdůvodnění vlády je prostě skandální podlehnutí lobbismu a naznačuje korupční jednání vlády, pane premiére," řekl Bursík.

Milan Kopp, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme