Ústavní léčba by se podle Hollého měla nařizovat i mladistvým

Uzákoňte ústavní léčbu i pro mladistvé pacienty - takovou výzvu ve Dvaceti minutách Radiožurnálu vyslal směrem k poslancům šéf Psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích Martin Hollý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řekl to v souvislosti s takzvaným kmetiněvským vrahem. Devatenáctiletý Robin opustil po šesti letech výchovný ústav, kam se dostal poté, co ve třinácti letech zavraždil a zneužil v obci Kmetiněves stejně starou spolužačku.

Hollý dodal, že je ochotný spolu se svými kolegy na změně zákona spolupracovat: "Jak já, tak lidi z našeho zařízení dostatečně jasně formulují požadavek. Věřím, že se podaří podpořit nějakou iniciativu."

"Myslím, ale že to není úplně jednoduchá záležitost, že to není jedna věta v zákoně. Tím, že to jsou dva odlišné zákony - ten, který nařizuje výchovu, a druhý nařizuje léčení - tak si myslím, že to není jednoduchá legislativní cesta," poznamenal Hollý.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.
Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Helena Šulcová, Petr Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme