Po dvou týdnech vytáhli z trosek na Haiti živého muže

Dva týdny po ničivém zemětřesení na Haiti vytáhli ze sutin dalšího živého člověka. Jednatřicetiletého muže zachránili američtí vojáci, kteří v ulicích poničené metropole Port-au-Prince pomáhají odklízet trosky domů. Při práci najednou postřehli mezi rozdrceným betonem pohyb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lékaři bez hranic pokračují v poskytování zdravotnické pomoci obětem zemětřesení na Haiti ve svých zdravotnických zařízeních.

Lékaři bez hranic pokračují v poskytování zdravotnické pomoci obětem zemětřesení na Haiti ve svých zdravotnických zařízeních. | Foto: Julie Remy, Lékaři bez hranic

"Je to opravdu velice mimořádný případ, toho muže se nějakým zázrakem podařilo najít a on přežil jenom díky tomu, že se dostal k vodě," oznámil z Haiti doktor Henri Ford.

Zdravotní stav Haiťana je stabilizovaný a muž je bez vážnějšího zranění. Má pouze zlomenou stehenní kost. Lékaři to považují za unikátní. V troskách mohl Ricot Duprevil pohybovat jen levou nohou. Tou si pomohl k nádobám s vodou, které byly přímo před ním.

Haitská vláda oficiálně ukončila záchranné práce v sobotu. Lidé ale po svých blízkých pátrali často jen vlastníma rukama dál.

Otřesy půdy o síle sedmi stupňů Richterovy stupnice zabily podle posledních odhadů víc než 150 tisíc lidí. Ihned po katastrofě se do karibské země začaly sjíždět záchranné týmy z celého světa. Přeživší Haiťané říkají, že se k nim pomoc dostala, podle jejich slov ale není dostatečná.

Jak můžete pomoci?

Čísla sbírkových účtů:
Lékaři bez hranic: 2101050700/2700, V.S. 111
Člověk v tísni: 40954095/0300, bez V.S.
Charita: 35-1868350237/0100, V.S. 99999
ADRA: 40284028/0300, V.S. 391
Český červený kříž: 222826/5500, bez V.S.

Přispět můžete i prostřednictvím dárcovských SMS a to ve tvaru DMS HAITI nebo DMS SOSHAITI nebo DMS ADRA, na čísle 87777.

Igor Maňour, Martina Hanáčková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme