Merkelová bude obhajovat novou strategii pro Afghánistán

Novou strategii své vlády pro Afghánistán bude na půdě Spolkového sněmu obhajovat kancléřka Angela Merkelová. Německý kabinet připravil pro nadcházející londýnskou konferenci balíček rozšíření působnosti pod Hindúkušem. Opozice bude nejspíš proti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: Jiří Hošek

Levicovým stranám se nelíbí zvýšení maximálního početního stavu vojenského kontingentu ze 4500 na 5350 příslušníků bundeswehru. Za sporný se považuje taky záměr finančně motivovat příslušníky Talibanu, aby zanechali ozbrojeného boje.

Přehrát

00:00 / 00:00

O německém angažmá v Afghánistánu mluvil v Ranním Radiožurnálu zpravodaj Jiří Hošek

Podle Angely Merkelové ale mezinárodní společenství vstupuje v Afghánistánu do fáze usmiřování. V Bundestagu by se mělo ostře debatovat taky o termínu stahování německých jednotek. To by podle šéfa diplomacie Westerwelleho mohlo začít už v příštím roce. Kancléřka Merkelová konkrétní datum zatím neuvedla.

Jiří Hošek, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme