Policii chybí přes 3200 lidí, letos ale žádné nabírat nebude

Přesně 43 851 policistů bude letos dohlížet na dodržování zákonů. Podle policejního prezidenta Oldřicha Martinů jde o řízený podstav přes 3200 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté. (Ilustrační foto)

Policisté. (Ilustrační foto) | Foto: Tomáš Adamec

"Chceme pokračovat v personálním rozvoji a stabilizaci Policie ČR v mezích finančních prostředků, které nám byly vládou pro rok 2010 přiděleny. To znamená finanční prostředky na 43 851 policejních míst. Pro rok 2010 budeme pracovat s řízeným podstavem převyšujícím 3 200 policistů," upřesnil Martinů.

Přehrát

00:00 / 00:00

O letošních prioritách policie mluvil na Rádiu Česko policejní prezident Oldřich Martinů.

Kvůli ekonomické krizi tak policie letos neobsadí ani jedno místo navíc."Pro rok 2010 budeme pracovat s finančními prostředky v oblasti platů. V roce 2010 dojde pouze k prosté personální obměně, která čítá zhruba 1 500 policistů, uvedl Martinů.

"Již teď, a to nejenom díky náborové kampani, máme celou řadu kvalitních uchazečů o práci u policie, kteří ovšem musejí počkat na to, až někteří policisté opustí naše řady," řekl policejní prezident.

Policejní prezident zároveň představil priority vedení české policie pro rok 2010. Letos si policisté budou muset zvyknout na rozšíření počtu krajských ředitelství, kterých od ledna funguje 14 místo dosavadních osmi. V některých regionech navíc musí policie teprve dokončit výstavbu nových sídel ředitelství.

Policie bude letos pokračovat i v dalších částech reformy, která jí přidala některé pravomoci a ubrala některé povinnosti. Jednou z dalších priorit jsou lidské zdroje, omezení nelegální migrace a obměna vybavení a vozového parku.

Nikola Bojčev, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme