Na pražské burze se začalo obchodovat s akciemi KIT Digital

Výběr titulů na pražské burze se zvětšuje. Ode dneška se totiž na hlavním trhu začíná obchodovat s akciemi technologické společnosti KIT Digital. Ty byly na vedlejší trh uvedeny v pondělí a po ataku hranice 220 korun se včera obchodovaly kolem 200 korun za kus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská burza

Pražská burza | Foto: Marián Vojtek

KIT Digital, který je výrobcem digitálního videa, je zároveň obchodován i na americkém trhu Nasdaq. A i proto by měl být podle vedení firmy zejména pro dlouhodobé investory zajímavý. Podle makléře společnosti Atlantik Jana Langmajera, ale o akcie této společnosti není velký zájem: "Zájem je opravdu minimální a institucionální investoři tuto akcii prozatím ignorují."

Přehrát

00:00 / 00:00

O vstupu akcií technologické společnosti KIT Digital na pražskou burzu mluvil na Rádiu Česko makléř společnosti Atlantik Jan Langmajer.

Důvodem je podle Langmajera hlavně malá likvidita společnosti: "Titul pro mě není zajímavý, protože firma je ztrátová. Navíc moc nerozumím tomu, co vlastně dělají za byznys, je to takové neuchopitelné. Za třetí není úplně optimální doba a za čtvrté je to příliš malé, a to bych řekl, že je ten hlavní důvod, proč institucionální investoři nebudou tento papír zařazovat do svých portfolií."

I přesto však makléř společnosti Atlantik vstup další společnosti na trh s akciemi vítá a myslí si, že v něm najde své místo: "Já určitě vítám jakýkoliv další titul na trhu, byť je malý. Jenom si myslím, že by se tyto tituly neměli dostávat na primární trh. Není to o tom, že bychom tady tento titul neviděli rádi, ale vzhledem ke své likviditě má místo trošku někde jinde."

Tomáš Pavlíček, Roman Chlupatý, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme