Před změnou dodavatele elektřiny je dobré poznat podmínky

V posledních týdnech obcházejí domácnosti stále častěji podomní prodejci elektřiny. Jejich služeb využívají dodavatelské firmy, které chtějí získat více zákazníků. Změnit dodavatele je snadné, lze to udělat i několikrát do roka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrická zásuvka a zástrčka

Elektrická zásuvka a zástrčka | Foto: European Commission

Klient musí jen respektovat podmínky smlouvy se současným dodavatelem. Ředitel sekce regulace Energetického regulačního úřadu Blahoslav Němeček ale radí postupovat při úvahách o změně prodejce uvážlivě a rozhodně nespěchat.

"Doporučuji, aby si k tomu vyžádal všechny informace písemně. V klidu si informace zvážil, porovnal si je s vyúčtováním, které má dneska. A v klidu se rozhodl, zda změnu provede."

"Je dobré si přečíst obchodní podmínky. Mnohdy to, že zákazník dostává nižší cenu, je spojen spojeno s určitým snížením komfortu, pokud jde třeba o podobu vyúčtování. Alternativní dodavatelé pro to, aby byli konkurenceschopní, tak se samozřejmě snaží šetřit všemi dostupnými prostředky."

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme