Vláda rozhodne o pravidlech povinného očkování

Povinné očkování proti prasečí chřipce by se mohlo týkat až 200 tisíc lidí důležitých pro chod státu. Na pokyn hlavního hygienika Michaela Víta takový návrh v pondělí předloží vládě ministryně zdravotnictví Dana Jurásková. Uvedla to v České televizi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Očkování

Očkování | Foto: Tomáš Adamec

"Ve chvíli, kdy hlavní hygienik podle stanovených kritérií vyhlásí povinné očkování podle zákona, tak to bude znamenat, že se budou povinně očkovat také policisté, hasiči, samozřejmě vojáci a zdravotníci," řekla Jurásková.

Středočeský hejtman David Rath z ČSSD s tímto povinným očkováním nesouhlasí. Podle něj by se k prasečí chřipce mělo přistupovat jako k té sezónní. Rath navíc požaduje nejen rezignaci hlavního higienika Víta, ale také ministryně zdravotnictví Juráskové.

Rath už dříve prohlásil, že prasečí chřipku považuje za mediální bublinu. Podobně se o chřipce vyjádřil i prezident Václav Klaus.

"V této chřipce vidím stejnou bublinu jako v různých oteplováních. Abych se já stal pokusným králíkem, to není potřeba," prohlásil Klaus s tím, že se očkovat nenechá. S očkováním nepočítá ani premiér Jan Fischer.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme