Ministryně chce jednat o zrušení věkové hranice u nejzávažnějších zločinů

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová by chtěla jednat o tom, zda zcela nezrušit věkovou hranici pro trestání nejzávažnějších zločinů, zejména vraždy. V České televizi tak reagovala na nedávné propuštění vraha z Kmětiněvsi z léčebného ústavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paragraf modrý

Paragraf modrý | Foto: Filip Rožánek

"Výzva pana starosty a události posledních dnů mě inspirovaly k tomu, že bych ráda podnítila otevření debaty o prolomení hranice trestní zodpovědnosti. Ne ve smyslu debaty patnáct let, čtrnáct, ale zamyslet se nad tím, zda u nejzávažnějších trestných činů uvažovat o tom, že by nějaká spodní hranice vůbec byla," řekla Kovářová.

Obyvatelé Kmětiněvsi žádají, aby se zpřísnily tresty pro mladistvé. Výzva má už podle starosty pět až sedm tisíc podpisů. V obci před šesti lety zavraždil svou spolužačku tehdy třináctiletý chlapec. Ochranná léčba už mu skončila, a protože vraždu spáchal jako nezletilý, nemá záznam v trestním rejstříku.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme