Ministerstvo životního prostředí nesouhlasí se spalovnou v Rybitví

Ministerstvo životního prostředí nesouhlasí se spalovnou nebezpečných odpadů v Rybitví. Zařízení by podle jeho názoru mělo negativní vliv na životní prostředí, a proto stavbu nedoporučilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spalovna v Rybitví dnes II

Spalovna v Rybitví dnes II | Foto: Občanské sdružení Stop spalovně

K nesouhlasnému stanovisku ale podle náměstek ministerstva Karla Bláhy vedl úřad ještě jeden důvod. "Druhé důvody jsou ,společenské'. Lze je shrnout, jako výrazný nesouhlas obyvatelstva regionu a nejbližšího okolí, který byl demonstrován napříč politickým spektrem," řekl Bláha.

Proti spalovně, kterou chce postavit rakouská společnost AVE CZ, se v Pardubickém kraji zvedla v posledních měsících vlna odporu. Protestní petici podepsalo už padesát tisíc lidí.

To byl podle pardubického primátora Jaroslava Demla zřejmě jeden z hlavních důvodů zamítnutí ministerstva životního prostředí.

"Projekt je opravdu špatný. Je špatně připravený, má spoustu chyb a nejasností. Na mnoho otázek nedokázali jak navrhovatel, tak zpracovatel a posudkář vůbec odpovědět," řekl Deml. Investor ale tvrdí, že spalovna by byla bezpečná.

Milena Dvořáková, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme