Atentátnice zabila v Bagdádu desítky šíitských poutníků

Čtyřiapadesát šíitských poutníků zabila sebevražedná útočnice na předměstí irácké metropole Bagdádu. Dalších asi 120 osob utrpělo zranění. Mezi mrtvými je 18 žen a 12 dětí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Irácká republika

Irácká republika | Foto: Emanuel Macoun

Atentátnice odpálila pás s výbušninami na svém těle uprostřed davu poutníků mířících do posvátného města Karbalá. Připojila se k frontě, v níž stály ženy před osobní bezpečnostní prohlídkou.

Tento týden se statisíce šíitů vydávají na pouť do Karbaly, ležící asi 110 kilometrů jižně od Bagdádu, na páteční oslavu svátku arbaín, který je jedním z nejdůležitějších v šíitském náboženském kalendáři.

Policie dnes zpřísnila bezpečnostní opatření a vyzvala hlídky na kontrolních stanovištích k větší obezřelosti. V policii ale neslouží dostatečný počet žen na to, aby mohly být důsledně prohledávány také procházející ženy.

Jana Šmídová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme