Hlavní město se pokusí prodat Kongresové centrum

Kongresovému centru v Praze hrozí konkurz. Dluží bankám přes dvě miliardy korun a nemá ani na splácení úroků. Hlavní město proto podle náměstka primátora Milana Richtera ještě tento měsíc vypíše výběrové řízení, jehož vítěz by měl dluhy centra vyřešit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kongresové centrum

Kongresové centrum | Foto: ČRo

Získal by přitom majetek asi za jednu miliardu korun, který není nezbytný pro chod samotného centra, to by si nechalo město, dodal Richter:

"Pro nějakého silného investora to může do budoucna být zajímavý projekt. Zbytným majetkem je totiž hotel, obchodní centrum a pozemky. Součástí restrukturalizace by mohlo být i to, že by si investor tyto majetky ponechal, musel by ale zařídit, že bude dluhová služba nějakým způsobem vyřešena."

Vítěz výběrového řízení by mohl být znám na přelomu dubna a května. Pokud se nepodaří najít silného investora, celé Kongresové centrum převezme zřejmě ministerstvo financí nebo skončí v konkurzu.

Jana Zemanová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme