Sdružení na ochranu práv dětí i rodičů chtějí iniciovat změny v porozvodové péči

Způsob určení péče o dítě po rozvodu partnerů by se u nás měl podle sdružení na ochranu práv dětí i rodičů změnit. Volají po větší podpoře úřadů i právníků směrem k rodičům. Ministerstvo spravedlnosti zatím úpravy porozvodové péče o děti nechystá s tím, že nejdůležitější je dohoda obou partnerů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rodiče s dítětem

Rodiče s dítětem | Foto: Licence Public Domain, volné dílo, Lars Jacob

Podle Luboše Patery ze sdružení Spravedlnost dětem chtějí iniciovat změny v přístupu soudců i úřadů k rodičům tak, aby vzájemné spory méně dopadaly i na děti.

"Rodiče, mezi kterými jsou nedořešené spory a emoční zátěž, se většinou nedokáží rozejít v dobrém. Když je jim ale pomáháno tak, aby jeden druhému neubližovali, je to pro dítě výhodné. U nás ale takový systém schází, ale je nutně zapotřebí. Jde o to, aby byl zmíněný systém vyzkoušen," řekl Patera pro Radiožurnál.

Václava Marešová, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme