120 x 120 cover exhibition pomůže léčit děti

3. únor 2010

Na 130 českých a slovenských umělců se zapojilo do charitativního projektu na podporu fondu Krtek, který pomáhá léčit děti s onkologickým onemocněním. Vernisáž prodejní výstavy 120 x 120 cover exhibition se bude konat tento čtvrtek, 4. února. Více o ní se dozvíte v rozhovoru s iniciátorem akce, mladým slovenským umělcem Jaroslavem Kyšou, který připravila Veronika Mayerová.

Společným zadáním pro zúčastněné umělce bylo vytvořit originální obal na CDčko. Téma i způsob zpracování byly zcela volné, daný byl jen standardní rozměr obalu, který je 120 x 120 milimetrů. Odtud také název projektu 120 x 120 cover exhibition. Výstava bude instalovaná na zdech 66 galery jako velká barevná mozaika. Výzvu iniciátora akce Jaroslava Kyši vyslyšeli skoro všichni oslovení umělci. Díky otevřenosti a demokratickému výběru se budou na 120 x 120 cover exhibition vedle sebe prezentovat zavedená i méně známá jména. Mimo jiné nás zajímalo, jak organizátoři stanovili minimální cenu jednotlivých prací.

POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Jaroslavem Kyšou uvnitř příspěvku

Na to, že se práce některých zúčastněných umělců prodávají za tisíce korun, je to cena velmi dobrá. Jednak vás bude hřát u srdce, že jste pomohli dětem nemocným rakovinou a jednak můžete získat originální artefakt od zajímavých současných tvůrců.
Nejlepší příležitost k zakoupení vystavených coverů tedy budete mít na vernisáži v 66 gallery, 4. února. Pokud budete návštěvu odkládat, může se stát, že už nebudete mít co koupi...

01078697.jpeg

Výstava 120 x 120 cover exhibition bude probíhat 4. února do 4. března a 66 galery najdete v Konviktské ulici 30. O nadačním fondu Krtek, na který půjde výtěžek akce, více zjistíte na www.krtek-nf.cz.

Oo genezi výstavy se můžete dozvědět více v příspěvku Aleše Stuchlého.

autor: nikamay
Spustit audio