Matka předala narozená dvojčata Fondu ohrožených dětí

Žena, která si přeje zůstat v anonymitě, odevzdala v úterý večer své dvě děti do péče pracovníků Fondu ohrožených dětí. Ti obě miminka předali novorozeneckému oddělení Fakultní nemocnice Bulovka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

novorozenec v inkubátoru

novorozenec v inkubátoru | Foto: Babyweb.cz

Předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková vysvětluje, že žena porodila děti bez odborné pomoci mimo zdravotnická zařízení. Jejím přáním je, aby se dvojčata dostala do rodiny pokud možno co nejdřív.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marie Vodičková, předsedkyne Fondu ohrožených dětí, vysvětluje důvody anonymní matky k odevzdání nově narozených dvojčat.

Podle Vodičkové se matka k takovému rozhodnutí odhodlala pod tlakem tíživé sociální situace. Lituje, že se o ně nemůže postarat a zároveň prý doufá, že to pro její děti bude nejlepší řešení.

Pro Fond ohrožených dětí, který si bere za cíl anonymně přijímat od matek děti po utajeném těhotenství a porodu, je včerejší případ zároveň šestým a sedmým.

Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme