Cheb bude opět mít městské pivo. Vařit ho budou v Bavorsku

Obliba malých pivovarů pomalu ale jistě stoupá. V současné době jich na území České republiky pracuje více než 8 desítek. A podle odborníků bude jejich počet nadále stoupat. Dokládá to i snaha příhraničního Chebu podpořit vznik staronové značky místního piva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivovar

Pivovar | Foto: Tomáš Adamec

Hradní jedenáctka. Tato zaniklá pivní značka byla v Chebu do poloviny 90. let minulého století pojmem. Na tradici teď chce navázat skupina patriotů a živnostníků.

"Jestli to bude úplně stejný název, to nevím, ale chebské pivo bude každopádně. Z mrtvých vstát by mělo v únoru," potvrzuje starosta města Jan Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cheb bude mít městské pivo. Příspěvek redaktora Zdeňka Trnky

Podle něho jde skutečně o aktivitu, kterou radnice jednoznačně přivítala.

"Je to především soukromá aktivita, ale domnívám se, že mohu říct s klidným svědomím, že město tuto aktivitu bude podporovat."

Podpora radnice spočívá třeba v tom, že umožní prodej piva přímo na historickém náměstí.

Staronová značka piva se zatím přímo ve městě vařit nebude. Na úvod produkce se lidé budou muset spokojit s mokem, který se za pomoci českých rukou bude připravovat v blízkém Bavorsku.

Zdeněk Trnka, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme