Daňový skandál mezi Německem a Švýcarskem roste

Daňový skandál mezi Německem a Švýcarskem se dál rozrůstá. Plánovaná koupě kradených bankovních dat spolkovou vládou, by mohla odhalit daňové úniky mnohem většího rozsahu, než se dosud myslelo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euromince

euromince | Foto: Evropská komise

Nákup datového disku s údaji o asi 1500 daňových hříšníků měl do německé státní pokladny přinést podle původních odhadů asi 100 miliónů eur. Deník Süddeutsche Zeitung s odvoláním na vyšetřovatele ale napsal, že by částka mohla být více než dvojnásobná.

Má jít o jednu z největších "podvodných konstrukcí" německých neplatičů daní vůbec. List taky uvádí, že by citlivé údaje mohly pocházet ze švýcarské banky Credit Suisse.

Ta ale popírá, že by jí někdo klientská data ukradl. Ministr financí Wolfgang Schäuble přepokládá, že spolková vláda získá ke kontroverznímu CD už brzy přístup. Že by to odstartovalo "dobu ledovou" ve vztazích se Švýcarskem se ministr neobává.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme