Fischer opět obhajoval stažení horního zákona ze sněmovny

V Poslanecké sněmovně pokračoval spor mezi premiérem Janem Fischerem a poslancem Strany zelených Martinem Bursíkem. Ten využil sněmovních interpelací a znovu vyzval předsedu vlády, aby vysvětlil postup kabinetu při stažení horního zákona ze sněmovny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Jan Fischer ve sněmovně

Premiér Jan Fischer ve sněmovně | Foto: Tomáš Adamec

Už dříve označil Bursík stažení normy, která má zjednodušit odpis zásob uhlí, za podlehnutí vlády lobbingu těžebních společností a padla i slova o korupci. To ale Jan Fischer opakovaně odmítl.

Premiér znovu zopakoval důvody, které vládu ke stažení horního zákona ze sněmovny vedly. Tedy fakt, že byl ve sněmovně ignorován i to, že podle ministra průmyslu je před projednáváním tohoto zákona třeba rozhodnout o podobě energetické koncepce.

A znovu se bránil nařčení vlády z korupce. "Jde o nesmírně vážné obvinění, které jste přes moji výzvu odmítl vzít zpět a naopak jste je s odkazem na svoji poslaneckou imunitu v minulých dnech ještě několikrát zopakoval," uvedl Fischer.

Martina Bursíka ale svým vysvětlením premiér nepřesvědčil. "Podstata tohoto sporu je daleko vážnější než nějaký formalizmus. Ale ty formální a nestandardní postupy vlády dokládají to, že tam byl externí vliv zvenčí, který jsem popsal a za kterým si stojím," uvedl poslanec.

Věra Pfeifferová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme