Srbský politik Šešelj si v Haagu vysloužil další obvinění za pohrdání soudem

Mezinárodní tribunál pro zločiny v bývalé Jugoslávii obvinil znovu bývalého srbského vicepremiéra Vojislava Šešelje za pohrdání soudem. A to proto, že Šešelj odhalil identitu a bydliště jedenácti chráněných svědků. Hrozí mu kvůli tomu až sedm let vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Věznice Scheveningen

Věznice Scheveningen | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Předseda Srbské radikální strany Vojislav Šešelj už dostal za podobný prohřešek trest patnáct měsíců. Ve vazbě už je ale šest let, takže mu trest neublížil. Ale nový, několikaletý trest, by už mohl jeho pobyt ve vězení prodloužit.

V Srbsku se ještě před týdnem spekulovalo, že by se z Haagu po vynesení rozsudku mohl brzy vrátit.

Bývalého vicepremiéra a ministra vysokého školství viní z podněcování nenávisti k jiným národům v Bosně v době války. Šešelj se před šesti lety sám vzdal do rukou tribunálu v Haagu a od té doby je v haagské věznici Scheveningen. Veškerou vinu ale popírá.

Jaromír Janev, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme