Sunny Days odletí do Egypta podle plánu

Klienti společnosti Sunny Days by v sobotu po půlnoci měli odletět do Egypta podle plánu. České Aerolinie vypravení letadla potvrdily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Praha - odletová hala. Ilustrační foto

Letiště Praha - odletová hala. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Klienti společnosti Sunny Days by v sobotu po půlnoci měli odletět do Egypta podle plánu. České Aerolinie vypravení letadla potvrdily.

Vypravení zájezdu Sunny Days však vzbuzuje rozporuplné reakce. Společnosti pojišťovna neprodloužila smlouvu o pojištění proti úpadku a Sunny Days se kvůli tomu na začátku února změnila z cestovní kanceláře na agenturu, která může pouze přeprodávat cizí zájezdy a nesmí prodávat ani vypravovat vlastní dovolené.

Spor se teď vede o to, jestli může firma poslat na zájezd klienty, kteří si ho koupili v době, kdy pojištění stále platilo.

Podle ministerstva pro místní rozvoj už klienti nejsou kryti pojištěním proti úpadku. Takže v případě krachu firmy může být jejich návrat problematický.

To ale odmítá právní zástupce Sunny Days. Podle něj společnost své závazky ke klientům splní.

MMR svolává schůzku

Ministerstvo pro místní rozvoj kvůli případu Sunny Days uvažuje o novele zákona o cestovním ruchu. Na příští týden svolává mimořádnou schůzku zástupců ministerstva, představitelů asociací cestovního ruchu a pojišťoven a dalších vybraných odborníků.

Tématem bude rozbor právního stanoviska MMR ohledně transformace cestovní kanceláře na cestovní agenturu v době, kdy má cestovní kancelář ještě nevypořádané závazky.

Tomáš Medek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme