Washington ochromila mimořádně silná sněhová bouře

Washington sužuje zuřivá sněhová bouře. Na předměstích je už půl metru sněhu. Stále přitom sněží a meteorologové varují, že sněžit nepřestane do večera místního času. Sněhu má napadnout až tři čtvrtě metru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bílý dům pod sněhem

Bílý dům pod sněhem | Zdroj: ČTK

Státy Maryland, Virgínie a samotný Washington vyhlásily stav ohrožení. To jim umožňuje nasadit v případě potřeby i vojáky Národní gardy.

Přehrát

00:00 / 00:00

státy Maryland, Virgínie a Washington vyhlásily kvůli sněhu stav ohrožení.

Autobusy v metropoli nejezdí. Metro ano, ale ne na místech, kde vedou tratě po povrchu. Pro mnoho předměstí a okrajových částí Washingtonu to znamená, že jsou prakticky odříznuté od světa.

Na silnice se dá vyjet jen místy a úřady varují, aby to řidiči raději vůbec neriskovali. Zdejší silničáři nejsou na podobné podmínky připravení a vybavení.

Národní Reaganovo letiště zrušilo všechny sobotní lety. Mezinárodní Dullesovo letiště a nedaleké Marshallovo u Baltimore udržují minimální provoz, ale i na nich je drtivá většina spojů zrušená.

Bez proudu se ve Washingtonu a okolí ocitlo 120. 000 domácností, místy dochází k chvilkovým výpadkům.

Lidé se snaží předzásobit se na další dny a tak zaplnili washingtonské supermarkety. Dosud nejhorší sněhovou kalamitu měli v USA v roce 1922, kdy napadlo 71 centimetrů sněhu. Podle meteorologů je možné, že letošní zima rekord překoná.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme